SRBIJA: PODRŠKA DS-A KANDIDATU DSS-A AKO PRISTANE NA VEĆINSKU VLADU

Zastupnička lista Demokratske stranke (DS) podržat će kandidata Demokratske stranke Srbije (DSS) za predsjednika Skupštine Srbije, ako DSS na pregovorima stranaka tzv. demokratskog bloka, koji će se održati u četvrtak poslijepodne, pristane na sporazum o formiranju većinske vlade, izjavio je predsjednik Demokratskog centra Dragoljub Mićunović a ako DSS ne pristane na takav dogovor, DS će u petak tražiti odlaganje sjednice parlamenta.

Demokratska stranka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice pozvala je stranke tzv. demokratskog bloka, G17 Plus Miroljuba Labusa, Srpski pokret obnove Vuka Draškovića i Novu Srbiju Velimira Ilića, te Demokratsku stranku Borisa Tadića i Zorana Živkovića, na nastavak pregovora o izboru predsjednika parlamenta i formiranju nove vlade. DSS-ov prijedlog je da te stranke u parlamentu podrže kandidata DSS-a za predsjednika Skupštine, te da se nakon toga, bez bilo kakvog uvjetovanja većinskog ili manjinskog karaktera vlade, nastave razgovori o njenom formiranju.

Kako je ranije izjavio predsjednik DSS-a Koštunica, nakon formiranja vlade, DSS bi funkciju predsjednika parlamenta prepustio Demokratskoj stranci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak predstavnika stranaka demokratskog bloka koji će se održati u četvrtak poslijepodne bit će, prema najavama, zatvoren za javnost.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara