Srbija: Uskoro zakon o suđenjima za ratne zločine

SRBIJANSKI ministar pravosuđa Vladan Batić najavio je danas da će za desetak dana parlamentu biti upućen prijedlog zakona o suđenju za ratne zločine, po kojem će pojedinačni slučajevi biti procesuirani po odredbama republičkog Zakona o kaznenom postupku, a skupinama koje su počinile ratne zločine sudit će se po Zakonu o borbi protiv organiziranog kriminala".

"Imat ćemo specijalnog tužitelja za ratne zločine, specijalni sud za ratne zločine kao posebni odjel Okružnog suda u Beogradu, zatim drugostupanjski sud pri Vrhovnom sudu, posebnu pritvorsku jedinicu, a policija će imati specijalnu službu za ratne zločine", kazao je ministar Batić pri današnjem obilasku Okružnog zatvora u Zrenjaninu. On je dodao kako očekuje da će Međunarodni kazneni sud u Den Haagu dio postupaka protiv osumnjičenih za ratne zločine ustupiti domaćem sudstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
MUP Srbije je, inače, danas priopćio da je prošle noći dobio prijavu o planiranom atentatu na ministra Batića u Kovinu, kojega u obilasku zatvora po Vojvodini ministar također treba obići, ali da se prijava pokazala neutemeljenom.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara