Srbija: Vojsci naređeno uhićenje haških optuženika

Srbija: Vojsci naređeno uhićenje haških optuženika
MINISTARSTVO obrane Srbije i Crne Gore u četvrtak je naredilo svim pripadnicima oružanih snaga da uhite odnosno učine sve kako bi doveli do uhićenja osoba optuženih pred Haškim sudom za ratne zločine.

U naredbi ministarstva obrane SiCG se, kako je priopćeno, obvezuju svi pripadnici Vojske SiCG da svaki podatak o licu koje je optuženo pred Međunarodnim kaznenim tribunalom, odmah po saznanju, dostave zapovjedništvu najbliže vojne jedinice ili vojne ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta se naredba odnosi na profesionalne pripadnike Vojske - profesionalne vojnike i civilna lica, kao i ostala vojna lica u vršenju službe, navodi se u prioćenju Ministarstva obrane SiCG.

Kad se optuženi nađu u vojnom objektu, vojnom vozilu, vojnom zrakoplovu ili bojnom brodu, profesionalni pripadnici Vojske i ostala vojna lica dužni su postupiti po pravilima službe, što znači da ih privedu do zapovjedništva najbliže jedinice ili vojne ustanove, gde se ta lica zadržavaju do predaje organima Ministarstva unutrašjih poslova, navodi se u naredbi.

Isti postupak primjenjuje se ako se osobe optužene pred Međunarodnim kaznenim tribunalom dobrovoljno predaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara