Srebrić: Kuže nije persona non grata u HNS-u!

GLAVNI tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić odbio je komentirati tvrdnje izbornika naše mlade reprezentacije Slavena Bilića, koji je nakon poraza Hrvatske u uzvratnom susretu dokvalifikacija za EP kazao kako mu je prije dva tjedna sugerirano da ne zove Niku Kranjčara u momčad, da bi mu dva dana prije uzvratne utakmice bilo sugerirano da ga ipak pozove.

Iako Bilić nije želio imenovati osobu koja mu je sugerirala da ne zove Niku Kranjčara u mladu reprezentaciju, da bi se ista osoba predomislila samo dva dana prije uzvrata, jasno je da izborniku ne može baš svatko sugerirati koga će zvati u reprezentaciju, pa je logična pretpostavka da se radilo o nekom iz vrha HNS-a. U potrazi za informacijom iz prve ruke nazvali smo Srebrića, ali glavni tajnik HNS-a je na naš upit ostao "zakopčan".

"Obzirom na to da se radi o izjavi izbornika, za komentar bi trebalo pitati njega, jer ja nemam sve detalje o tom slučaju." - kazao je Srebrić u razgovoru za Index kad smo ga zamolili da prokomentira optužujuću izjavu Slavena Bilića.

Da u odnosima između Bilića i HNS-a nešto definitivno ne funkcionira kako bi trebalo, dokazuje još jedan slučaj. Bilić je, naime, želio da u uzvratu u Velikoj Gorici našu mladu reprezentaciju vodi Dinamov trener Josip Kuže, te ga je nazvao i pitao je li spreman na takvo što.

Kuže je prihvatio, ali je odmah upozorio Bilića da se takva ideja neće previše svidjeti čelništvu HNS-a, budući da s predsjednikom Saveza Vlatkom Markovićem nije u najboljim odnosima. Bilić je potom, kako sam tvrdi, razgovarao s Aljošom Asanovićem i "bez ikakvih pritisaka i utjecaja" zaključio da im ne treba nitko "sa strane".

Zamolili smo Srebrića za komentar priče po kojoj je naše mlade reprezentativce trebao voditi Josip Kuže, trener Dinama koji, kako sam tvrdi, baš i nije najomiljenija osoba u HNS-u.

"To je neosnovano, jer nitko nije predložio takvo što. Da je to i bilo predloženo, postoji procedura koju treba poštovati pa je pitanje bi li takvo što bilo izvedivo." - kazao je Srebrić u razgovoru za Index.

"Nije istina da je Kuže persona non grata u Savezu, to jednostavno nije točno. Mi svi želimo da on napravi maksimalan uspjeh sa svojim igračima u smislu njihova daljnjeg razvoja, oni su potencijalni kandidati za neku od reprezentacija. Istina je posve drugačija, Kuže ima visok ugled u Savezu i uvijek je dobrodošao." - dodao je Srebrić.

Za kraj razgovora Srebrić nam je otkrio jednu zanimljivu informaciju. HNS će, naime, na kraju sezone pozvati trenere svih klubova iz kojih dolaze hrvatski reprezentativci, te na radnom sastanku "sa stručnog aspekta proanalizirati zbog čega u nekim situacijama naši reprezentativci nisu dobro reagirali". Ne radi se isključivo o temama vezanim za fizičku pripremljenost, tvrdi Srebrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara