Središnji odbor HSU-a podupire nastavak dijaloga s HDZ-om

SREDIŠNJI odbor Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) podupire nastavak političkog dijaloga na ostvarivanju sporazuma HSU HDZ o poboljšanju materijalnog položaja umirovljenika i u idućoj godini, priopćio je danas HSU.

HSU drži da treba zaustaviti zaostajanje mirovina za rastom plaća i stvoriti realne uvjete da prosječna mirovina što prije dostigne 50 posto prosječno plaće, kao što je predviđeno Sporazum HDZ - HSU.

Vodstvo HSU-a ne prihvaća vladajuću praksu zaobilaženja umirovljenika u utvrđivanju raspodjele proračunskih prihoda i rashoda u idućoj godini, te traži konkretne rezultate nastavka političkog dijaloga s vladajućom strankom u korist umirovljeničke populacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji odbor HSU-a upoznat je s popisom 64 trgovačka društva u državnom vlasništvu, dionice kojih Vlada predviđa kao udjel u umirovljeničkom fondu za povrat duga koji, po Zakonu o povratu duga u skladu s odlukom Ustavnog suda, mora biti uspostavljen do sredine iduće godine.

HSU ocjenjuje da je to tek prvi dio osnivačkog uloga budućega fonda koji bi morao raspolagati s nominalnim iznosom pojedinačnih iznosa duga za 740.000 umirovljenika.

HSU inzistira na ubrzavanju rada i jačem angažmanu Vladina povjerenstva na čelu s potpredsjednicom Jadrankom Kosor, kako bi se omogućilo ostvarivanje Sporazuma HDZ - HSU u cijelosti, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara