Središnji odbor LS-a za udruživanje s HNS-om i Librom

Središnji odbor Liberalne stranke (LS) odlučio je na današnjoj sjednici nastaviti pregovore o ujedinjenju s Librom i HNSom, a konačnu odluku o ujedinjenju donijet će stranački sabor 23. listopada, rekao je potpredsjednik stranke Zlatko Kramarić.

"Središnji odbor je na zatvorenom dijelu sjednice velikom većinom odlučio da se nastave pregovori o ujedinjenju s Librom i HNS-om, i da ta nova stranka u imenu i simbolički sačuva liberalnu komponentu", rekao je za Hinu Zlatko Kramarić.

LS u priopćenju ističe da je za udruživanje s tim dvjema strankama na ravnopravnoj osnovi u novu stranku liberalnog usmjerenja, usklađenog zajedničkog programa i statuta te novog naziva i znakovlja stranke.

Čelnici HNS-a, Libre i LS-a razgovarali su 17. rujna o mogućem ujedinjenju, a dogovoreno je da će stranke pojedinačno raspraviti modalitete ujedinjenja na svojim stranačkim tijelima i svoja stajališta iznijeti na novom sastanku u ponedjeljak, 4. listopada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić je, komentirajući današnji poziv čelnika HSLS-a da se njegovi bivši članovi, posebice iz LS-a, vrate u HSLS, rekao da je to pristojan poziv i da ga treba razmotriti jer je proces ujedinjavanja stranaka još otvoren.

"To je legalan poziv, ali mislim da je još previše otvorenih pitanja, a ključan problem je što je HSLS partner vladajućeg HDZ-a dok LS djeluje u oporbi", rekao je Kramarić.

(Hina) xmvr ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara