Središnji predizborni skup HNS-a u Splitu; Vesna Pusić gađana jajem

U SPLITU, na Prokurativima, na središnjem predizbornom skupu Hrvatske narodne stranke (HNS) za 10. izbornu jedinicu, predsjednica stranke i nositeljica liste, Vesna Pusić, pozvala je Dalmatince da glasuju za HNS.

"Hrvatska, a osobito Dalmacija, je povijesno Europa, zato nam dajte mandat da dovršimo posao i da Hrvatska postane i politički Europa. Put do Europske unije nije lak, imamo puno posla, ali u slijedećem mandatu ući ćemo u Europsku uniju", rekla je Vesna Pusić.

Predsjednica HNS-a ustvrdila je da Dalmacija može biti vođa Hrvatske u Europi i svijetu, jer ima renesansnu kulturu, veliku povijest, ponos i sposobnost za to.

Dodala je da je u proteklom mandatu vladajuće koalicije u Hrvatskoj napravljeno 150 kilometara autoceste Zagreb-Split, te da se time, kako je kazala, ostvaruje "generacijski san cijele Dalmacije".

"Mnogi su u povijesti planirali ovu autocestu, izdvajala su se i sredstva, ali ipak nije napravljena. Naravno da se cesta radi i sredstvima poreznih obveznika, ali neke vlade su ta sredstva stavljala nastranu i trošila u druge svrhe, a ova koalicijska vlada je ta sredstva utrošila u autocestu Zagreb-Split", ustvrdila je Pusić.

Dodala je kako je slijedeći posao, dobiju li na izborima mandat, prije svega završetak autoceste, ali i stvaranje uvjeta da Hrvatska bude zemlja gdje građani sami kupuju stanove jer to mogu.

Na skupu su se predstavili i kandidati HNS-a u 10. izbornoj jedinici, na čijoj listi je prvi Jakša Marasović.

Organiziran je i glazbeno-zabavni program.

Na stranačkom skupu HNS-a na punim Prokurativama, kako se doznaje u HNS-u, dogodio se i manji incident, koji nije prijavljen policiji.

Naime, kada je predsjednica stranke Vesna Pusić izlazila za govornicu netko je na nju bacio jaje, koje ju je promašilo, pavši 30-tak centimetara od nje, potvrdio je Hini dopredsjednik Središnjeg odbora HNS-a i prvi na listi HNS-a u 10. izbornoj jedinici Jakša Marasović.

Komentirajući to Vesna Pusić izjavila je da "protivnici HNS-a nemaju argumente, pa umjesto argumentima gađaju jajima. Mi smo se u HNS-u izdigli iznad toga, nije to ništa strašno, ali nije nešto što bi se trebalo događati", dodala je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara