Središnji stožer hrvatskih branitelja podupire vojnu akciju SAD-a protiv Iraka

SREDIŠNJI stožer hrvatskih branitelja izrazio je danas razumijevanje za nastojanja SAD-a da "razoruža diktatorski režim Sadama Huseina".

Središnji stožer u priopćenju, koje je potpisao predsjednik Mirko Čondić, navodi da se članovi stožera, "potaknuti jednostranim pogledima na mogućnost intervencije SAD-a i saveznika protiv Sadama Huseina", osjećaju pozvanima da, kao žrtve diktatora Slobodana Miloševića i velikosrpskog terorizma, izraze svoje razumijevanje prema nakani SAD-a da razoruža Sadamov režim i time otkloni prijetnju demokratskom svijetu.

"Hrvatski narod itekako dobro zna što su strahote rata pa zbog naše opredijeljenosti za trajni mir, Stožer podupire i uporabu sile s ciljem sprječavanja većeg zla", navodi se u priopćenju.

Stožer ujedno izražava žaljenje što demokratske snage svijeta nisu na vrijeme spriječile terorizam Miloševićeva režima i tako poštedjele nesrpske narode velikih žrtava tijekom proteklih ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

Stožer u priopćenju ističe da "pamti i cijeni konstruktivnu ulogu SAD-a prije i za vrijeme izvođenja vojne akcije "Oluja" 1995."

Kritičarima vojne akcije protiv Iraka Stožer poručuje da ništa nisu naučili iz djelovanja diktatora, poput Hitlera, Staljina i Miloševića, jer bi inače znali da je nužno spriječiti zlo prije nego ono preraste u svjetske razmjere.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara