Srpska vlada planira poslati upozorenje svim premijerima svijeta

Srpska vlada planira poslati upozorenje svim premijerima svijeta
Foto: EPA

VLADA Srbije priprema pismo i uputit će ga, što prije, premijerima svih zemalja diljem svijeta kako bi upozorila na ponašanje vlasti Kosova kojim se ugrožavaju regionalni mir i stabilnost, objavljeno je danas u Beogradu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je na sjednici vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma, koje će ona u ime vlade poslati predsjednicima vlada svih zemalja na svijetu, u kojem će ih upozoriti da Priština ugrožava regionalni mir i stabilnosti, objavljeno je na službenoj stranici srpske vlade.

U pismu će, kako je navedeno, biti "upozoreno na odluke i ponašanje privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se u potpunosti i kontinuirano krše svi postignuti dogovori, regionalne inicijative i međunarodni sporazumi", pa čak i dokumenti koje su vlasti u Prištini "same donosile i usvajale".

Vlada Srbije u tekstu kosovske institucije naziva "privremenim", a Kosovo "takozvanom republikom", čime se ustrajava na formalnom nepriznavanju jednostrano proglašene neovisnosti Kosova.

Ovim pismom, istaknuto je, srpska vlada "želi skrenuti pažnju i sve zemlje pojedinačno upozoriti na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti", kao i na "namjerno i izravno urušavanje ozračja dijaloga" s Prištinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara