Srpske izbjeglice pišu Josipoviću: Kako će to Hrvati i Srbi skupa slaviti Oluju?

Foto:Ante Čizmić / Cropix

KOALICIJA izbjegličkih udruženja Srba iz Hrvatske reagirala je na izjavu predsjednika Josipovića da će doći dan kad će Srbi i Hrvati u Kninu zajednički slaviti pobjedu Hrvatske u Oluji, nazvavši je skandaloznom i ciničnom.

"Oluja je za srpski narod, posebno za krajiške Srbe, tragedija i katastrofa, u kojoj je faktički nestao cijeli jedan narod. Srbi, odnosno barem autentični predstavnici Srba, nikad neće slaviti Oluju kao dan pobjede", izjavio je predstavnik koalicije Miodrag Linta za agenciju Srna. 

Ocijenio je da josipovićeva izjava ne doprinosi normalizaciji odnosa i pomirenju dvaju naroda te da bi Hrvatska treba uskladiti standarde za suđenje ratnim zločincima s onima u Europi.

"Dosad imamo 95 posto Srba koji su procesuirani i svega pet posto Hrvata", dodao je Linta.

Podsjetio je na izvještaj HHO-a iz travnja ove godine, u kojem se navodi da nijedan pripadnik hrvatske vojske i policije nije pravomoćno osuđen za djela ratnog zločina za vrijeme i nakon Oluje.

"Očekujemo da Josipović svojim djelovanjem doprinese da se sve žrtve u Hrvatskoj tretiraju na jednak način, što još nije slučaj", zaključio je predstavnik izbjeglih Srba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara