Srpski iseljenici u SAD-u i dalje vode bitku za svoju djecu koju su im oduzele vlasti

Foto: Press

AGONIJA u slučaju srpskih iseljenika u SAD, Vuka i Verice Nastić, koji su optuženi da su zlostavljali svoje dvoje maloljetne djece, sina Damjana i kćer Nastasiju se nastavlja.

Djecu su im oduzeli prije sedam mjeseci, a tek prije nekoliko dana dobili su priliku da po prvi put pred odvjetnicima koji zastupaju djecu roditelji iznesu svoju verziju događaja.

Damjan i Nastasija nakon posljednjeg ročišta dobili su zasebne odvjetnike, od kojih je prema mišljenju roditelja Damjanov odvjetnik pristupačniji nego Nastasijina odvjetnica koju su opisali kao hladnu i pod velikim utjecajem Agencije za zaštitu djece.

Prema nekim mišljenjima, sustav zaštite djece u Kaliforniji pokazao se vrlo loš u odnosu prema djeci, ostavljajući dojam da državni službenici koji rade u toj agenciji ne brinu za djecu već samo za osiguravanje svoga posla na bilo koji način kako bi opravdali postojanje agencije koja zapošljava 1400 radnika i od države godišnje dobiva 300 milijuna godišnjeg budžeta.

Početak suđenja zakazan je za 14. veljače, a odluka se očekuje već oko 18. veljače.  Dotad će djeca biti u grčkoj obitelji koju poznaju jer se njihove obitelji druže. Roditelji su sretni što je sud barem na to pristao jer su djeca dosad bila kod meksičke obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara