Srpski ministar: Nije bilo sukoba Šešelja i policije u Skupštini

Srpski ministar: Nije bilo sukoba Šešelja i policije u Skupštini

Foto: EPA

SRPSKI ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u Skupštini Srbije na dan posjeta hrvatskog parlamentarnog izaslanstva nije bilo nikakvog fizičkog sukoba između zastupnika Vojislava Šešelja i policijskih djelatnika te da ne postoji videosnimka navodnog incidenta koji je prethodio prekidu posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji.

Stefanović je istodobno opovrgnuo i tvrdnje vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, sukobio s petoricom policajaca u civilu iz skupštinskog osiguranja.

"Tamo se uopće nije nalazilo pet-šest ljudi, već jedan čovjek iz MUP-a", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, na skupu upriličenom u povodu predaje donacija iz Njemačke MUP-u Srbije.

"Nikakav fizički sukob se nije dogodio"

Stefanovićeva izjava potpuno je suprotna jučerašnjoj tvrdnji Vojislava Šešelja na tiskovnoj konferenciji da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, hrvao s čak petoricom pripadnika skupštinskog osiguranja.

Srpski ministar policije eksplicitan je u tvrdnjama da se "nikakav fizički sukob nije dogodio".

On također naglašava kako ulaz u zgradu Narodne skupštine Srbije, u predvorju gdje su stajale državne zastave Srbije, Hrvatske i EU-a, nije pokriven kamerama i da zato nema snimke navodnog incidenta te da bi o eventualnom sukobu morala postojati službena zabilješka.

"Za sve što se događa kada je policija umiješana postoje službene zabilješke. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", kategorički je novinarima kazao srpski ministar policije.

Šešeljeva SRS priopćila je na dan posjeta parlamentarnog izaslanstva sabora RH Srbiji da je Šešelj u Skupštini Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao izaslanstvo sabora, nakon čega su se hrvatski parlamentarci na čelu s predsjednikom sabora Gordanom Jandrokovićem odlučili prekinuti posjet i vratiti u Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara