Srpski radikali: "Pupovac je politička prostitutka i izdajnik u službi ustaške vlasti"

OSOBNI interesi predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca razlog su odluke o nastavku rada te stranke u Sanadreovoj vladi, te osim što njegovi srpski kolege optužuju da je ustaški suradnik, tvrde da je i za svoj antisrpski angažman od kosovskih Albanaca primao i novce, javlja beogradski Kurir.

"Pupovac je osoba koja u interesu Zapada želi riješiti srpsko pitanje tako što će od njih napraviti građane drugog reda. Zbog takvih nam je država sve manja i kraća", izjavio je dužnosnik DSS-a s Kosova, Marko Jakšić. On tvrdi da je do prije mjesec dana Pupovac dobivao novac od kosovskog premijera Agima Cekua. Optužbe Pupovca kako Beograd ne obraća dovoljno pažnje na probleme Srba u Hrvatskoj, Jakšić naziva besmislicom.

"Milorad Pupovac je politička prostitutka i izdajnik u službi ustaške vlasti koji to pokazuje na svakom koraku. U povijest srpskog naroda biti će upisan kao izdajnik. Nažalost, nije jedini Srbin koji služi ustašama u nanošenju zla Srbima gdje god je to moguće, pa i na Kosovu", rekao je Dragan Todorović, potpredsjednik Srpske radikalne stranke.

On smatra da bi s Hrvatskom trebalo prekinuti sve odnose zbog, kako kaže, priznanja lažne države i kršenja sporazuma sa SRJ iz 1996. godine o nepovredivosti granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobunila se i Zajednica Srba u RH: Nisu SDSS-ovci ludi da se zbog Kosova odreknu fotelja

Udruga Zajednica Srba u Republici Hrvatskoj (ZSH) također je ustala protiv odluke Glavnog odbora SDSS-a. Oglasili su se jučer priopćenjem u kojem pišu kako se slažu sa napisima koji tvrde da "Nisu SDSS-ovci ludi da se zbog Kosova odreknu fotelja", i da im ništa nije preskupa cijena za ostanak na vlasti.

"Danas priznanje nezavisnog Kosova, jučer odustanak od borbe za stanarska prava, zaposlenja, mirovine, pravo na održivi povratak i druga prava Srba u Hrvatskoj... A sutra?", piše ZSH. Ne prihvaćaju objašnjenje SDSS-ovaca da bi "svaka druga odluka bila na štetu srpskog naroda", i dodaju - "Blago Ivi Sanaderu na ovakvim koalicijskim partnerima i zaštitnicima interesa srpskih birača".

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara