Srpsko-hrvatska dilerska skupina "pala" zbog švercanja 225 kilograma marihuane

Srpsko-hrvatska dilerska skupina "pala" zbog švercanja 225 kilograma marihuane

Foto: Arhiva

BEOGRADSKA policija uhitila je međunarodnu kriminalnu skupinu koja se tereti za šverc 215 kilograma marihuane koju su iz Albanije transportirali do Srbije i Njemačke, priopćio je srpski MUP. Kako prenosi Blic, kriminalnu grupu organizirao je 35-godišnji Nikica Polić, koji je zajedno s 41-godišnjim hrvatskim državljaninom Ivicom Šimunićem uhićen u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prilikom uhićenja kod Šimunića je pronađeno oko 65,7 kilograma marihuane. Osim njih dvojice, na beogradskom području uhićeni su 31-godišnji Dalibor Polić, 27-godišnji Nenad Polić i 31-godišnji Branko Bajić koje se tereti da su pripadali ovoj skupini i da su preprodavali drogu. Policija traga za još nekoliko članova dilerske skupine.

Uhićeni muškarci će uz kaznenu prijavi biti prepraćeni dežurnom istražnom sucu Višeg suda u Beogradu.

U policijskom priopćenju naglašava se da su uhićenja plod višemjesečne kriminalističke obrade. Uhićenim dilerima na teret se stavlja da su tijekom 2010. i 2011. godine u Albaniji nabavili ukupno 215 kilograma marihuane koju su u dva navrata kamionima transportirali do Srbije i Njemačke. Drogu su prodavali preko razgranate mreže suradnika i tako opskrbljivali više dilera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara