SSSH obilježio dan komemoracije za umrle i ozlijeđene radnike

Na inicijativu Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) danas je obilježio Dan međunarodne komemoracije za umrle i ozlijeđene radnike.

Za tu su prigodu tiskane posebne omotnice u kojima su na više od tri stotina adresa zakonodavne i izvršne vlasti, poslodavaca, međunarodnih ustanova i sindikalnih organizacija poslana pisma u kojima SSSH ukazuje na posljedice neodrživog rada i neprimjerenih uvjeta na radnome mjestu.

"Siguran i zdrav rad za sve mora zauzeti mjesto u širim društvenim okvirima, čime će pridonijeti osvješćivanju poslodavaca i radnika kao nositelja prava i obveza na području sigurnosti i zaštite na radu, ali i tijela izvršne i zakonodavne vlasti kao čuvara javnog okvira tog sustava", ističe se u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Omotnica i žig imaju filatelističku vrijednost. Upotrebljen je prigodan žig, a svaki filatelist mogao je nabaviti tzv. omotnicu prvoga dana, frankiranu prigodnom markom i žigom.

Kuverte s pismom na šalter Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici predali su potpredsjednik SSSH-a za sektor gospodarstva Josip Pavić i predsjednik koordinacije SSSH za zaštitu na radu Boris Jureša istaknuvši da time upozoravaju na sve težu situaciju u području zaštite na radu.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara