SSSH: Sutra "Dan otvorenih vrata"

SAVEZ samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) sutra će organizirati "Dan otvorenih vrata" kada će sindikalni članovi i svi hrvatski građani moći od sindikalaca dobiti besplatnu stručnu pomoć ili pravni savjet.

Građani koji će sutra posjetiti zagrebački klub Tvornicu od 9 do 17 sati mogu dobiti savjete iz područja radnog i socijalnog prava, a slične usluge i događaji bit će organizirani i u svim županijskim povjereništvima SSSH.

"Na dan kada je prije 14 godina održan prvi kongres reformiranog SSSH-a želimo svoja vrata otvoriti članstvu, građanima i svim putnicima namjernicima", izjavio je potpredsjednik SSSH Josip Pavić na današnjoj konferenciji za novinare.

Istraživanje koje je krajem prošle godine proveo SSSH pokazalo je da je čak 42 posto ispitanika loše upoznato s radom sindikata, a 32 posto ih nije imalo mišljenje o tome. Stoga je SSSH pokrenuo akciju za bolje upoznavanje građana s temeljnim pitanjima sindikalnog djelovanja, naglasio je Pavić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je SSSH u ožujku pokrenuo besplatni telefon 0800 200 004 na koji je do danas pruženo više od 1.200 pravnih savjeta i odgovora o zaštiti radno-socijalnih prava.

Središnji događaj "Dana otvorenih vrata" bit će konferencija o zaštiti na radu, koja bi trebala okupiti predstavnike sindikata, poslodavaca, državnih i znanstvenih ustanova, nevladinih udruga i velikih tvrtki.

Konferencija se održava pod sloganom "Zaštita na radu je mjera uspjeha", a cilj joj je razmotriti stanje i položaj radničkih povjerenika za zaštitu na radu, najavio je predsjednik SSSH-ove Koordinacije za zaštitu na radu Boris Jureša.

Podaci pokazuju da se posljednjih godina stradavanje na radnom mjestu povećava - 2002. godine zabilježeno je 684 teško povrijeđenih i 30 poginulih radnika, a godinu poslije bilo je 798 teško povrijeđenih i čak 47 poginulih radnika, upozorio je Jureša.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara