Stali vlakovi u spomen na poginulog strojovođu: Sindikat tvrdi da se laže o uzroku nesreće

Stali vlakovi u spomen na poginulog strojovođu:  Sindikat tvrdi da se laže o uzroku nesreće

Foto: Tea Cimaš/Cropix

DANAS u 10 sati svi vlakovi stali su na jednu minutu u spomen na poginulog strojovođu koji je danas pokopan.

Sindikat strojovođa Hrvatske za danas je najavio press konferenciju u Rijeci na kojoj će biti govora o željezničkim nesrećama u Hrvatskoj. Na pressici će biti riječi o tome što je zapravo glavni uzrok nesreće u kojoj je prošlog četvrtka poginuo 44-godišnji strojovođa, a njegov pomoćnik je teško ozlijeđen. Kako doznajemo, u sindikatu tvrde, temeljeći svoje izjave na snimkama i fotografijama s mjesta nesreće, da nije došlo ni do kakvog odrona već da se srušio potporni zid tunela!

"Na pressici će biti riječi o neulaganju u infrastrukturu, o neodržavanju pruga. Hrvatska uopće nema strategiju i plan što sa željeznicom. I to je najveći problem, jer se to ne može riješiti samo tako. Treba se posvetiti tom problemu", rekao je za Index dopredsjednik i tajnik Sindikata strojovođa Hrvatske Vladimir Gjureč dodajući kako će više otkriti na konferenciji.

"Izmišljate izgovore da biste sačuvali fotelje!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi Sindikata strojovođa Hrvatskih željeznica prije dva su dana na svojoj stranici objavili su da su bijesni i nemoćni zbog izmišljenog izgovora: "Ministre, direktori, nije se dogodio nikakav odron kamenja nego se srušio potporni zid ispred portala tunela".

"Potporni zidovi su infrastrukturni objekti, kao i svi drugi objekti uz prugu i na pruzi. Te objekte treba pregledavati i održavati, prevenirati nesreće sustavima dojave i upozorenja. Ostavite na trenutak svoje automobile sa zatamnjenim staklima i provezite se modernim prugama Europe. Ma, dovoljno je da odete u susjednu Sloveniju i vidjet ćete sustav dojavljivača odrona, koji je vrlo jeftin i efikasan, a koji je spriječio desetine nesreća", napisali su članovi Sindikata.

"Izmišljate izgovore da biste sačuvali svoje fotelje. Izgovorima nažalost ne možete sačuvati i naše živote. Što je vama važnije", pitaju se iz Sindikata strojovođa Hrvatskih željeznica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara