STANJE U ABIDŽANU I DALJE NAPETO

Francuska ministrica obrane Michele AlliotMarie u četvrtak je za privatni radio RTL izjavila da je stanje u Obali Bjelokosti mirno, no da je riječ o krhkome miru zbog stalnih poziva na mržnju usmjerenih protiv Francuza što ih šalju određene ekstremne skupine stanovnika Obale Bjelokosti.

"Nakon iznimno zategnute situacije u ponedjeljak i utorak, u srijedu se situacije smirila, a jutros je još uvijek relativno mirno, no nazvala bih taj mir krhkim, jer određene radikalne skupine stanovnika Obale Bjelokosti i dalje pozivaju na mržnju usmjerenu protiv Francuza, protiv bijelaca i općenito protiv svih stranaca u zemlji", rekla je ministrica.

U četvrtak bi tijekom dana u Francusku trebao stići zrakoplov s oko 600 osoba, među kojima će osim Francuza biti i drugi strani državljani, koji u ovome trenutku žele napustiti Obalu Bjelokosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska ministrica također je rekla kako većina stanovnika Obale Bjelokosti ne gaji protufrancuske osjećaje. "Žao mi je što neki, među kojima i političari bliski s predsjednikom Laurentom Gbagbom u posljednjih nekoliko dana iskazuju antifrancusko i ksenofobično stajalište", rekla je.

(Hina) xmh ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara