Stanovi će biti jeftiniji za 30-tak posto

Stanovi će biti jeftiniji za 30-tak posto

PREDSJEDNIK Udruženja za poslovanje s nekretninama Dubravko Ranilović ističe da će doći do usporavanja rasta građevinske industrije i smanjivanja cijena novogradnji, ali i već izgrađenih stanova, piše Slobodna Dalmacija.

Prema predviđanjima Udruženja, cijene 90 posto novih i starih stanova bi mogle pasti za 20 do 30 posto - spustit će se na one brojke koje su se bilježile u 2005. i 2006. godini. Desetak posto stanova bi moglo zadržati dosadašnji trend rasta cijena - posrijedi su inovativniji projekti koji će se realizirati na boljim pozicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ranilović objašnjava da je u zadnje dvije godine pao broj ugovorenih poslova za 10 do 15 posto, a to bi se trebalo odraziti i na samu cijenu. Građevinska industrija koja je šest godina bilježila rast, sada može očekivati "čistilište" te će opstati tvrtke koje svoje poslovanje sustavno gradile.

U prvih osam mjeseci 2008. izdano je nešto manje od sedam tisuća građevinskih dozvola, što je oko 15 posto manje nego u istom periodu prošle godine. Osim toga, prosječna cijena metra četvornog u prvoj polovici ove godine iznosila je 13.427 kuna, a to je 5,2 posto više nego u istom razdoblju lani. Ranilović pojašnjava da su te cijene želje građevinskih poduzeća, ali one nisu realizirane.

Ig.M.
Foto: Index
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara