STANOVNIŠTVO EVAKUIRANO Najveći šumski požar u povijesti hara Los Angelesom

STANOVNIŠTVO EVAKUIRANO Najveći šumski požar u povijesti hara Los Angelesom

Foto:

ŠUMSKI požar u subotu na sjevernom rubu Los Angelesa brzo se proširio. Prema gradonačelniku riječ je o najvećem požaru u povijesti grada. Izazvao je evakuaciju stotina ljudi i zatvaranje važne autoceste.

Požar na 2023 hektara, nazvan La tuna požar prema području kanjona gdje je izbio u petak, naveo je vlasti da evakuiraju više od 700 domova u sjevernom susjedstvu Los Angelesa i u obližnjim Burbanku i Glendaleu, rekli su dužnosnici.


Vlasti su upozorile na vjetrove koji bi ih mogli natjerati da prošire zonu evakuacije nakon što je u subotu vatra uništila jednu kuću u Los Angelesu.

"Osim toga nije bilo šteta na imovini", rekao je gradonačelnik Los Angelesa, Eric Garcetti, na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samo 10 posto požara je pod nadzorom, a više od 500 vatrogasaca se bori s njim.

Vatra se u subotu polagano širila gustim grmljem, koje nije gorjelo desetljećima, niz padine prema kućama, dok se temperature na tom području približavaju 38 stupnjeva Celzijevih, rekao je vatrogasni odjel Los Angelesa.

"Požar, koji je izbio jučer, možemo sada reći, je najveći u povijesti grada Los Angelesa, glede njegove površine", rekao je Garcetti novinarima.

Vatra je gorila duž autoceste 210 kada je požar izbio u petak, a dim je lebdio iznad ceste dok su automobili prolazili pored plamena na udaljenosti od desetak metara. Dužnosnici su brzo zatvorili dio autoceste.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara