Starac kod Karlovca ubio mladog provalnika pa nestao. Pronađen je mrtav

Starac kod Karlovca ubio mladog provalnika pa nestao. Pronađen je mrtav
Foto: KAportal

MIRKO KULIĆ, 83-godišnji okrivljenik za ubojstvo 25-godišnjeg provalnika Tihomira Martiškovića, pronađen je danas mrtav u svojoj kući. Zasad nije poznato radi li se o prirodnoj, nasilnoj smrti ili samoubojstvu, javlja KAportal.

Podsjetimo, Mirko Kulić iz Donjih Stativa u Općini Netretić kod Karlovca od 30. siječnja je bio u bijegu.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški rekla je Hini da je sporno čije je tijelo pronađeno jer se, zbog protoka vremena, identitet ne može utvrditi drugačije nego obdukcijom.

"Osim u cilju utvrđivanja identiteta obdukcijom će se nastojati utvrditi i uzrok smrti, u vezi s čim se provodi i daljnje kriminalističko istraživanje“, rekla je Staroveški i pojasnila da je policija u petak otišla na adresu 83-godišnjeg okrivljenika za ubojstvo jer je kršio mjere obaveznog javljanja u policijsku postaju tijekom trajanja obrane sa slobode.

Protiv Kulića je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu pred Županijskim sudom "zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela ubojstvom i zbog kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari".

Umirovljeni gastarbajter je 17. lipnja prošle godine u svojoj kući ubio 25-godišnjeg Tihomira Martiškovića iz susjednog sela Zagradca koji je htio provaliti u njegovu kuću.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu za ubojstvo, kao i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu stavljen je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor, no ubojica je ipak pušten na slobodu uz mjere opreza. Trebao se jednom mjesečno javljati u Policijsku postaju u Dugoj Resi radi preveniranja opasnosti od bijega, posebno jer je Kulić državljanin Republike Njemačke i nema hrvatske dokumente.

Ispalio pet metaka

U optužnici stoji da je djed znao da na podestu ispred ulaznih vrata sobe u kojoj se nalazio stoji druga osoba, ali je svejedno pucao prema vratima iz vojne poluautomatske puške PAP-ovke i ispalio pet metaka. Zrna su prošla kroz vrata, a jedno je pogodilo oštećenika u predjelu prsnog koša te je oštećenik preminuo od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja.

"Ovo državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor, no s obzirom na to da se okrivljeni nalazi u bijegu, nalogom Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu od 30. siječnja 2019. naloženo je izdavanje tjeralice protiv okrivljenika", izvijestio je ŽDO.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara