Starbucks najavljuje promjene, ukinut će neka radna mjesta

Starbucks najavljuje promjene, ukinut će neka radna mjesta
Foto: EPA

AMERIČKI lanac kafića i proizvođač kave Starbucks planira organizacijsko restrukturiranje, uključujući promjene u čelništvu i ukidanje radnih mjesta, naveo je u priopćenju glavni izvršni direktor Kevin Johnson.

"Neka radna mjesta bit će ukinuta, neka će dobiti više zadaća, bit će dosta pregrupiranja", izjavila je za Reuters glasnogovornica tvrtke.

Najava promjena vremenski se poklopila s nizom izazova za Starbucks, uključujući hlađenje američkog tržišta i žestoku konkurenciju te veliki projekt širenja poslovanja u Kini.

U tri mjeseca promijenili dva čelnika

"Od sljedećeg tjedna pa do sredine studenog dogodit će se promjene na čelnim položajima i u odnosima s partnerima izvan segmenta maloprodaje. Mijenjat ćemo i razvijati veličinu, dosege i ciljeve timova u cijeloj organizaciji", najavio je Johnson u prošlotjednom dopisu.

Starbucks je od lipnja promijenio dva čelnika. Smjena bivšeg izvršnog direktora Howarda Schultza posebno je zabrinula investitore zbog nedoumica oko budućeg smjera tvrtke nakon skoro četiri desetljeća Schultzova upravljanja poslovanjem.

Bloomberg je već izvijestio o reorganizaciji i otpuštanjima u Starbucksu, napominje Reuters.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara