Stari Grad na Hvaru: O izgradnji kanalizacijskog prstena

RADOVI na rekonstrukciji kanalizacije u središtu Staroga Grada na Hvaru pri kraju su i stvoreni su preduvjeti za početak gradnje starogradskoga kanalizacijskog prstena vrijednog 12,600.000 kuna, doznaje se od gradonačelnika Viska Haladića.

Rekonstrukcija starogradske kanalizacije počela je u početku studenoga, a uz to se popravlja i dio obalnog zida što će biti dovršeno do kraja veljače iduće godine, kaže gradonačelnik.

Izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda preduvjet je za razvoj turizma, ističe Haladić. Predviđa se gradnja glavnog odvoda s pročišćavačem otpadnih voda i četirima crpnim stanicama s tlačnim cjevovodom, od kojih tri već postoje, pa će biti rekonstruirane i prilagođene novim zahtjevima. Taj kapitalni otočni projekt trebao bi biti dovršen do kraja 2005.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po 35 posto potrebna novca izdvojit će Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva i Hrvatske vode, a ostatak grad Stari Grad i Splitsko-dalmatinska županija.

Trenutačno s izrađuje studija o utjecaju na okoliš i tehnička dokumentacija. Za to je Županija izdvojila 400 tisuća kuna i to je preduvjet za dobivanje lokacijskih i građevnih dozvola. Očekuje se da će se natječaj za izvođače radova raspisati u početku idućeg ljeta, a da će radovi početi na jesen, kako se ne bi poremetila turistička sezona. Od gradonačelnika Haladića se doznaje i kako je do sada za pripremu izgradnje već iskorišteno 1,310.000 kuna. Istodobno komunalno poduzeće, kao ulagač, rješava imovinsko-pravne odnose i priprema dokumentaciju za javna nadmetanja, a u konačnici će ugovarati i radove te preuzimati izgrađene objekte na upravljanje.

Slični, ali po obujmu i vrijednosti manji, kanalizacijski sustavi gradit će se i u susjednim mjestima koji će se, kad budu dovršeni, zajedno sa starogradskim spojiti u jedinstven sustav odvodnje otpadnih voda središnjeg dijela otoka Hvara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara