Statutarna komisija HSLS-a nije priznala automatsko članstvo Majstoroviću

PREDSJEDNICA Statutarne komisije središnjice HSLS-a Marija Mirac danas je izvijestila da je to stranačko tijelo jednoglasno odlučilo da ne prizna automatsko članstvo Bože Majstorovića u HSLS-u, koje je bilo prijeporno na sjednici Izvršnog odbora splitskog ogranka HSLS-a 14. siječnja.

Majstorović pripada struji koja smatra da nije potrebno mijenjati sporazume s koalicijskim strankama u Splitu predvođenima SDP-om i bio je ´jezičac je na vagi´ kad je splitski HSLS odlučivao o prijedlogu županijskog HSLS-a da gradski ogranak stranke raskine koalicijsku suradnju.

´Na pristupnici koju je Božo Majstorović ispunio stoji nadnevak 16. rujna 2002., za koju tajnica tvrdi da je stigla u stranku tog nadnevka te da ju je Majstorović ispunio pred njom. Međutim, na toj pristupnici nema ni žiga da je zaprimljena, ni potpisa predsjednika i tajnice, niti žiga stranke, t.j. nema nikakva znaka koji bi nam potvrdio da je doista tog nadnevka pristupnica stigla u stranku´, rekla je Mirac u telefonskom razgovoru nakon sastanka Statutarne komisije danas u Zagrebu.

Majstoroviću nismo priznali automatsko članstvo jer po Statutu, ako predsjednik ogranka u roku od 30 dana nakon dana primitka pristupnicu ne uvrsti u raspravu, o njoj raspravu može inicirati svaki član Izvršnog odbora ogranka i od toga dana teku rokovi za prijam. Međutim, iz zapisnika sa svih sjednica Izvršnog odbora, počev od rujna do danas, ni na jednoj sjednici nije bilo rasprave, niti je itko postavljao pitanje prijama Majstorovića u HSLS, izvijestila je Mirac, dodavši: ´Kako se takvo pitanje nije postavljalo, Statutarna komisija ne može mu automatski priznati članstvo.´
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenula je da je predsjednik splitskog HSLS-a Mirko Grljušić 14. siječnja preuzeo sve pristupnice te da od trenutka kad su Majstorovićeva i pristupnice ostalih članova predane predsjedniku ogranka, ako Izvršni odbor ogranka ne donese nikakvu odluku, protekom roka od 60 dana Majstorović automatski postaje članom HSLS-a.

Po Statutu, ako predsjednik ogranka u roku od 30 dana ne uvrsti a ni jedan od članova Izvršnog odbora ne inicira raspravu o pristupnicama, kad prođe rok od 60 dana nakon dana kad su pristupnice uručene predsjedniku, podnositelji pristupnice automatski postaju članovima HSLS-a.

´Predsjednik ogranka tvrdi da od 16. rujna nije primio pristupnicu i da je nije uvrstio u roku od 30 dana u raspravu´, rekla je, ali i napomenula da ni jedan od 26 članova Izvršnog odbora ogranka nije pitao zbog čega on to nije učinio. Mirac je navela da pristupnici teku rokovi tek od 14. siječnja. ´Hoće li sada Izvršni odbor o pristupnici raspravljati ili ne, ili će Majstorović automatski postati članom HSLS-a, u to ne mogu ulaziti´, dodala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara