štefica ponder - najuzornija žena hrvatskog sela

Za najuzorniju seosku ženu Hrvatske izabrana je danas Štefica Ponder, učiteljica iz Gline. L

Natjecanje za najuzorniju seosku ženu održano je u Cerni kod Vinkovaca, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i šumarstva i Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu, a sudjelovala je 21 žena iz 12 županija.

Prosudbena komisija za prvu pratilju izabrala je Katarinu Vrban, poljoprivrednicu iz Koprivničkog Ivanca, a druga pratilja je Milena Mamić iz Vela Luke.

Štefica Ponder je učiteljica i već 18 godina radi u Osnovnoj školi Glina, a sa svojom šesteročlanom obitelji koja se bavi poljoprivredom, živi u Marinbrodu. Također je voditeljica mažoretkinja "Glinske barunice" koje su ove godine osvojile treće mjesto u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večerašnjem natjecanju bio je nazočan i ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić, koji je, pozdravljajući okupljene istakao da su tradicijske vrijednosti koje čuva seoska žena, istodobno i vrijednosti Hrvata na ovim prostorima.

Lentu najzornije seoske hrvatske žene pobjednici Štefici Ponder uručila je Slavica Murat iz Cerne, prošlogodišnja pobjednica.

U kulturno-umjetničkom programu natjecanja sudjelovali su KUD "Tomislav" Cerna, KUD "Slavko Janković" Šiškovci, KUD "Kristal" Županja i tamburaški sastav "Dike".

(Hina) dvic/jvr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara