Steže se mreža oko pljačkaša koji su izveli "pljačku stoljeća"

ZAMJENIK šefa policije grofovije Kent Adrian Leppard, koji vodi istragu povodom pljačke skladišta novca "Securitas", izjavio kako je "prilično ohrabren" ishodom dosadašnje istrage u slučaju koji mnogi nazivaju britanskom "pljačkom stoljeća".

Nakon što je u srijedu u gradu Tornbridgeu banda kriminalaca, prerušena u policajce, opljačkala skladište novca "Securitas" nakon prethodne otmice direktora i njegove obitelji, policija užurbano traga za počiniteljima, a rezultat tih napora su stalna uhićenja i pronalasci dokaza.

Tako je petak pronađen kombi koji je služio za prijevoz ukradenog novca. U njemu je pronađeno oružje, oprema te oko 1,3 milijuna funti koje pljačkaši, očigledno, nisu imali kada i kako ponijeti sa sobom.

Danas je pak blizu Maidstonea pronađeno 14 košara za koje policija vjeruje da su kriminalcima služile za prijenos novaca.

Policija je do sada privela šest osoba pod sumnjom da su sudjelovali u pljački. Posljednji od njih je 49-godišnji muškarac, uhićen prilikom jutrošnje racije.

U međuvremenu je "Securitas" počeo prebrojavati preostali novac kako bi ustanovio prave razmjere pljačke.

Neke procjene su govorile o preko 50 milijuna funti plijena, a sama tvrtka je ponudila 2 milijuna kao nagradu za informaciju o počiniteljima.

"Securitas" bi prebrojavanje trebao završiti sutra. "Pljačkaši su pod pritiskom i počeli su činiti greške", tvrde detektivi koji sudjeluju u istrazi.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara