Stigao novac za plaće i putne troškove radnika "Belja"

NA RAČUN baranjskoga poljoprivrednog kombinata "Belja" d.d. stigao je novac namijenjen plaćama za ožujak i travanj te za putne troškove od siječnja do svibnja i počela je isplata zaostalih tražbina.

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) stoga odustaje od prosvjeda koji su najavljeni ako ne budu isplaćene zaostale tražbine, ali štrajk započet 17. svibnja još drži u stanju mirovanja, izvijestio je danas Sindikat.

Sporazumom koji su u 22. lipnja u Zagrebu potpisali Uprava "Belja" i Sindikat te predstavnici Minstarstva poljoprivrede i šumarstva i Hrvatskoga fonda za privatizaciju dogovoreno je da će spomenute tražbine biti isplaćene do 27. lipnja, inače će PPDIV nastaviti štrajk započet 17. lipnja, "zamrznut" potpisivanjem sporazuma, te blokirati prometnice u Baranji i prosvjedovati na Markovu trgu u Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazumom je dogovoreno i da će Uprava "Belja" do 10. srpnja zalogom nekretnina namaknuti novac za isplatu svibanjske plaće.

Kako je isplata zaostalih plaća i putnih troškova počela, štrajk je u mirovanju do 10. srpnja, do kada se očekuje isplata plaće za svibanj. Ako te plaće ne bude do toga roka, štrajk se nastavlja 11. srpnja, stoji u priopćenju koje je potpisao županijski povjerenik PPDIV-a i kooridnator sindikalnih podružnica "Belja" d.d. Šimo Orešković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara