Stigao odgovor HDZ-a: Milanović nam je djecu odveo u dužničko ropstvo, on je hrvatski gubernator

Stigao odgovor HDZ-a: Milanović nam je djecu odveo u dužničko ropstvo, on je hrvatski gubernator

Foto: FAH

"IZBORE nije dobio nitko, HDZ i MOST će formirati Vladu. Ovo nije gotovo. Ovo je slaba Vlada, ovo je mandatar koji ne samo da neće odlučivati, nego postoji opasnost da ga se neće ni pitati. Bojim se da to nije dobro za Hrvatsku, ne može netko doći s takve pozicije i na čelo zemlje", komentirao je danas premijer na odlasku Zoran Milanović.

Upravo je na tu njegovu izjavu večeras reagirao i HDZ, u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

"Tehnički premijer, Zoran Milanović, posljednjih dana u nekoliko je navrata izjavio kako je Tihomir Orešković mandatar koji neće odlučivati ni o čemu, niti će ga se išta pitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tihomir Orešković odlučuje više i brže nego što je Milanović u stanju i shvatiti

Novi je mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima, te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, što Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. Nažalost, u Kitzbuhlu je Orešković saznao i poražavajuće rezultate Milanovićeve četverogodišnje vladavine. 

Nadalje, Milanović te iste poslovne ljude, s kojima se sastao novi mandatar, sada pogrdno naziva gubernatorima, a kod istih tih 'gubernatora' u četiri godine zadužio je Hrvatsku za više od 100 milijardi kuna, a nas, našu djecu i unuke doveo u dužničko ropstvo iz kojeg nas sada mora izvlačiti nova Vlada mandatara Tihomira Oreškovića.

S druge strane, kao pravi hrvatski gubernator, Milanović je Vladinim zrakoplovom letio radi privatnog zadovoljstva, sa svojim prijateljima tajkunima skijao je po mondenim skijalištima, njegovi prijatelji i članovi njegove partije državne rezidencije koristili su za privatna ljetovanja... a gubernatorske navike i život na visokoj nozi plaćali su porezni obveznici.

Milanović u svijetu nije imao nikakav ugled. U međunarodnim krugovima bio je tek slučajni prolaznik. Umjesto da on i njegovi ministri odlaze u svijet, dovode investitore, poboljšavaju kreditni rejting i potiču ulaganja, u svijet je iz Hrvatske otišlo preko 100.000 mladih i obrazovanih ljudi u potrazi za boljim životom", stoji u priopćenju HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara