Stigla konačna odluka: Neslužbeno se doznaje - Brkić ostaje bez diplome

Stigla konačna odluka: Neslužbeno se doznaje - Brkić ostaje bez diplome

Foto: FAH, Index

VISOKA policija škola u petak je donijela odluku o diplomi zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića koja neće biti službeno objavljena prije nego što bude dostavljena Brkiću, a neslužbeno se doznaje da je odluka identična već ranije donesenoj koju je zbog proceduralne pogreške ukinuo Upravni sud.

"Stručno vijeće Visoke policijske škole sazvala je za danas, 8. srpnja sjednicu vezano za postupak oduzimanja stručnog naziva na kojem je predstavljeno izvješće Povjerenstva sa zaključkom o postojanju ili nepostojanju nepravilnosti i prijedlogom odluke. Konačna Odluka Stručnog vijeća dostaviti će se strankama u postupku i sukladno Pravilniku biti će objavljena u Narodnim novinama", odgovorilo je Ravnateljstvo policije.

Ranijom odlukom, srušenom na Upravnom sudu, poništen Brkićev diplomski rad

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neslužbeno se doznaje da je odluka ista kao i prethodna, kojom je poništen Brkićev diplomski rad. Tu je odluku u srpnju prošle godine zbog proceduralne pogreške poništio Upravni sud. Sutkinja Tamara Bogdanović tada je pojasnila da je odluka ukinuta jer ju je u ime Visoke policijske škole donio dekan, a ne stručno vijeće koje je to trebalo učiniti po poslovniku.

Prema ranijem nalazu revizije veći dio Brkićeva diplomskog rada pod naslovom "Organizacijske razine MUP-a RH" iz 2011. prepisan je iz rada policijskog načelnika Stanka Tomića iz 2009. Odluka Visoke policijske škole o poništenju diplomskog rada objavljena je u Narodnim novinama 27. ožujka prošle godine, a dva dana kasnije tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da mu je Brkić ponudio ostavku. No, Karamarko je tada kazao da će vodstvo HDZ-a pričekati odluku Upravnog suda.

U HDZ-u u petak nisu željeli ništa komentirati u vezi odluke o Brkićevoj diplomi. Novinare su upućivali na njegova odvjetnika kojemu je cijelo poslijepodne mobilni telefon bio ugašen.

Ranije je za Index Ivo Farčić rekao da smatra da nema razloga za vođenje postupka.

"Odluka će se gospodinu Brkiću dostaviti poštom, a zasad nemam informaciju kada će to biti. Vjerojatno ćete vi saznati prije mene", kazao je Farčić.

Podsjetimo, Visoka policijska škola pokrenula je novi postupak oduzimanja stručnih naziva Milijanu Brkiću kao i osobama za koje su zaprimljene sudske presude. 

Kako je Index već pisao, i kako je kroz obrazloženje presuda suda već utvrđeno - 70 posto diplomskog rada Milijana Brkića  je prepisano.

Protiv Brkića je pokrenut postupak kako bi mu se ukinulo zvanje diplomiranog kriminalista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara