Stipe Šuvar na HTV-u predstavio izborni program SRP-a

PREDSJEDNIK Socijalističke radničke partije (SRP) Stipe Šuvar večeras je na HTVu predstavio izborni program svoje stranke, koji se temelji na, kako je rekao, novom socijalističkom sustavu 21. stoljeća koji bi se odupro grubom kapitalizmu i globalizaciji.

"Ne želimo socijalizam nerazvijenosti kakav je vladao ovim prostorima, nego onaj koji već kuca na vrata Europe i svijeta u 21. stoljeću, do kojega će dovesti krah kapitalizma i globalizacije", rekao je Šuvar, čija stranka na izbore izlazi u deset izbornih jedinica.

U programu SRP-a navedeno je čak devet vrsta vlasništva, među kojima i ono društveno koje se temelji na samoupravljanju i suodlučivanju radnika, kakvo već postoji u svijetu, posebno u SAD-u, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šuvar je kritizirao vladajuću koaliciju koja, kaže, ni u čemu nije prekinula s "teškim nasljeđem tuđmanizma jer Hrvatsku i danas obilježava ksenofobija, mržnja i nasilje".

Aktualnoj vlasti zamjera i, kako je rekao, nedostatak razvojnih programa, rasprodaju državnog vlasništva, a posebno veliku zaduženost zemlje.

Stipe Šuvar drži da se država diskriminirajuće odnosi prema nacionalnim manjinama, posebno prema Srbima, koje se, kaže, diskriminira u njihovu pravu povratka i povrata imovine.

Nakon izbora SRP očekuje nekoliko zastupničkih mandata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara