Stižu vrućine, a onda promjena. Meteorolozi objavili prognozu do kraja kolovoza

Stižu vrućine, a onda promjena. Meteorolozi objavili prognozu do kraja kolovoza
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

JAKA promjena vremena koja nas je zahvatila početkom tjedna samo je malo "načela" ljeto, noći su ugodnije, ali dnevne temperature zraka i dalje posvuda prelaze 30 °C.

Slično vrijeme očekuje nas cijeli idući tjedan. Prevladavat će pretežno sunčano i vruće vrijeme uz temperature zraka do 34 °C. Puhat će uglavnom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a rijetki poslijepodnevni pljuskovi bit će rezervirani za gorje.

Diljem obale za sutra je na snazi žuti alarm zbog velikih vrućina. Dnevne temperature zraka bit će više od 32 stupnja, a i noći će biti vrlo tople.

DHMZ je izdao i žuto upozorenje za toplinske valove za obalu, koje je na snazi sve do četvrtka. Najtoplije će biti na području Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika.

Stiže promjena, ali samo nakratko

Promjena vremena moguća je tek krajem idućeg vikenda, ali prema trenutnim modelima neće biti riječ o tzv. summer killeru, piše Istramet. Temperature zraka prema svemu sudeći snizit će se na prosječne vrijednosti ili malo ispod, ali tek 2-3 dana, nakon čega opet slijedi zatopljenje.

Vrhunac ljeta iza nas 

Iako je vrijeme vruće ljetno, meteorološke karte ne upućuju na mogućnost novih ekstrema ili dugotrajnijih toplinskih valova. Temperature zraka bit će iznad prosjeka, ali o ekstremima nema govora.

I meteorolozi portala Neverin najavljuju kako bi se, nakon kratke promjene idućeg vikenda, do kraja kolovoza rebalo nastaviti ljetno vrijeme, bez oborina. "Prema dugoročnijim prognostičkim modelima, ljetno će se vrijeme nastaviti barem kroz idućih 10-ak dana, a moguće i do samog kraja 8. mjeseca", najavili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara