Hrabra stjuardesa spasila 14-godišnju žrtvu trgovine ljudima

Hrabra stjuardesa spasila 14-godišnju žrtvu trgovine ljudima

Screenshot: Facebook

STJUARDESA je na letu iz Seattlea za San Francisco spasila tinejdžerku koja je bila žrtva trgovine ljudima.

Kako piše Independent, Sheila Frederick primijetila je neurednu djevojku koja je na letu bila s dobro odjevenim, starijim muškarcem i pomislila je kako tu nešto nije u redu. Djevojka masne, prljave kose putovala je sa sređenim muškarcem i sjedila na mjestu pokraj prozora:

"Nešto mi je govorilo kako tu sve nije u redu. On je bio jako dobro odjeven. To me kopkalo, jer ako je on bio tako dobro odjeven zašto je ona bila tako neuredna i toliko mrzovoljna?"

Razgovor nije uspio

Rekla je kako je pokušala razgovarati s njima, ali je muškarac zauzeo obrambeni stav dok djevojka nije htjela razgovarati. Uspjela je signalizirati djevojci da ode do toaleta u kojemu joj je na ogledalu ostavila poruku.

Djevojka je na poruku odgovorila s: "Trebam pomoć."

Stjuardesa je tu informaciju prenijela pilotima, a oni su kontaktirali policiju San Francisca koja je uhitila muškarca kada je avion sletio.

Uhićene 2,000 trgovaca ljudima

Kako piše Independent, američko osoblje na letovima od 2009. godine prolazi obuku o prepoznavanju žrtava trgovine ljudima. Uobičajeni znakovi su da osoba ne odgovara na pitanja, ne uspostavlja kontakt očima ili se čini da je pod kontrolom drugoga.

Prema procjenama, imigracijski i carinski službenici su prošle godine uhitili 2000 osoba koje su trgovale ljudima te su identificirali 400 žrtava trgovine ljudima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara