Što se to događa u Novom listu? Faggian malo jest, a malo nije novi vlasnik

Foto: Arhiva

U NOVOM LISTU, četvrtak 8. prosinca, ostat će zapisan kao vrlo buran dan, a kako i ne bi kada se novi vlasnik Albert Faggian ujutro opraštao sa zaposlenicima, da bi im navečer rekao kako ipak za sada ostaje njihov vlasnik.

> "Strah" je bio opravdan: Faggian dao jedinu ponudu za kupnju Novog lista

Kako piše Business.hr, jučer su se  pojavile informacije da je Zagrebačka banka  Faggianove dionice Novog lista prebacila na tvrtku Ri novine, oko koje su okupljeni poduzetnici navodno bliski riječkoj lokalnoj vlasti, odnosno SDP-u. Navodno je to bila akcija šefa lokalnog SDP-a Zlatka Komadine uz asistenciju Slavka Linića, a riječki SDP želi da se prodaja Novog lista Faggianu stopira zbog lošeg poslovanja njegovih tvrtki, koje ne bi mogle pratiti razvoj Novog lista.

"Iz Zagrebačke banke nam je rečeno kako je Novi list prodan Faggianovoj tvrtki, no da je on pritom odmah izvješćen i o postojanju zajedničkog interesa za kupnju Novog lista od strane veće grupe tvrtki iz Rijeke i Kvarnera koje su tada, upravo u dogovoru sa Zagrebačkom bankom, bile u postupku formiranja konzorcija za svrhu kupnje novina, ali nisu ga mogle realizirati u danom vremenu", piše Business.hr o jučerašnjem danu podsjećajući kako je Faggian preuzeo Novi list prije samo dva tjedna.

Uloge Zagrebačke banke

Navodno se jučer Faggian suglasio ne samo s prijenosom dionica na konzorcij čim se oformi, već se i suglasio da u ovom prijelaznom razdoblju ne poduzima korake kojima bi se na bilo koji način utjecalo na bitne elemente poslovanja Novog lista.

"Na temelju uvida u poslovanje tih riječkih tvrtki, Zagrebačka banka smatra da bi snaga tvrtki okupljenih u konzorciju uz najavljenu naknadnu dokapitalizaciju, Novom listu mogla osigurati dugoročno održivo poslovanje", rekli su iz Zagrebačke banke. No na kraju dana od toga svega nije bilo ništa, a Faggian je na kraju rekao da ostaje.

Četiri zahtjeva za odustajanje

Faggian je, doznaje Business.hr u četvrtak ujutro svoje odustajanje uvjetovao četirima zahtjevima: da mu se podmire troškovi koje je dosad imao, da u Novom listu ne bude otkaza u narednih pet godina, da se zaposlenicima ne smanjuju plaće i četvrti, najvažniji zahtjev je da se Glasu Istre omoguće beneficirani uvjeti suradnje s Novim listom, odnosno da se smanje troškovi tiskare i ostalog. Navodno traže da se troškovi tiskanja Glasa Istre u tiskari Novog lista smanje 50 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara