stojanović: brodsko-posavska županija bez kvalitetnih programa

Brodskoposavska županija, unatoč velikom broju nezaposlenih, nije do sada koristila sredstva iz Fonda za razvoj i zapošljavanje, a glavni je razlog tomu nedostatak kvalitetnih programa, rekao je u Slavonskom Brodu za današnjeg posjeta toj županiji predsjednik Uprave Fonda Milan Stojanović.

Stoga je predložio osnivanje županijske agencije za razvoj na tržišnim osnovama koja bi okupljala stručne ljude i pomagala pri izradi kvalitetnih programa. Podsjetio je da se sredstva kojima Fond raspolaže ne mogu koristiti za sanaciju gubitaka, već isključivo za programe koji otvaraju nova radna mjesta i imaju perspektivu na tržištu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Mi o ovoj županiji razmišljamo kao o području koje raspolaže prirodnim i gospodarskim resursima. Želimo animirati neke programe u ´Đakoviću´ koji onda mogu uključiti i velik dio obrtništva i malih poduzetnika. Razmišljamo o financiranju projekta Sušionice voća i povrća u Vrpolju´, rekao je Stojanović najavljujući i potporu programu obrazovanja u brodskoj srednjoj Tehničkoj školi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara