Stoltenberg: Nema dogovora između NATO-a i Rusije vezano za Ukrajinu

Stoltenberg: Nema dogovora između NATO-a i Rusije vezano za Ukrajinu

Foto: Hina

VELEPOSLANICI zemalja članica NATO-a sastali su se u Bruxellesu s ruskim veleposlanikom pri Savezu, a sastanak nije doveo do približivanja stajališta oko Ukrajine, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

"Nije došlo do približavanja stajališta, ali je bila dobra prigoda za razjašnjenje međusobnih stajališta", rekao je Stoltenberg.

"Ruski potezi u Ukrajini ugrozili su euroatlantsku sigurnost kao i odnose NATO-a i Rusije", rekao je Stoltenberg nakon sastanka dodajući da bi rješenje sukoba na miran način u istočnoj Ukrajini pridonijelo poboljšanju odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoltenberg je istaknuo da je sastanak bio "koristan  i otvoren".

"Saveznici u NATO-u jasno su rekli da su jedinstveni u potpori ukrajinskom suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti", rekao je glavni tajnik.

Ovo je bio prvi sastanak Vijeća NATO-Rusija od travnja, a prije toga nisu se sastajali skoro dvije godine zbog ruske aneksije Krima i proruskih separatističkih napada na istok Ukrajine 2014. NATO optužuje Moskvu da opskrbljuje pobunjenike oružjem te da onamo šalje vojne snage.

Vijeće NATO-Rusija uspostavljeno je 2002. i ono služi kao forum za konzultacije o sigurnosnim pitanjima i praktičnoj suradnji o cijelom nizu pitanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara