Stotinjak pit bullova ubijeno u raciji na borbe pasa u SAD-u

Stotinjak pit bullova ubijeno u raciji na borbe pasa u SAD-u

VIŠE od stotinu oduzetih pasa nedavno je eutanazirano u gradu Jacksonvilleu, nakon izvedene racije na mjesto gdje se održavaju borbe pasa u tom gradu. Policija je prošlog petka uhitila četiri osobe pod sumnjom kako su organizirale borbe pasa te zaplijenila sve pse koje su tamo našli.

Od 116 pit bullova, 102 je eutanazirano, dok je 14 preostalih pošteđeno smrti. Pošteđeni psi su uglavnom štenci, a pošteđeno je i nekoliko kuja, a sve njih dat će se na posvajanje.

Većina pasa imala je opasnu gljivičnu zarazu te je pokazivala agresiju prema drugim psima, kazao je Ed Obrero iz Centra za kontrolu životinja u Jacksonvilleu. Centri za zaštitu životinja, s druge strane uvelike su negodovali zbog toga što su psi morali platiti ljudsku pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morate odlučiti želite li se kockati s mogućnošću kako bi neki od tih pasa mogli postati normalni kućni ljubimci i uložiti puno novaca u njih ili želite one koji spavaju na kauču sa vašom mačkom i koji su prošli sve veterinarske preglede?", objasnio je Mike Vermette, voditelj centra za pomoć pit bull psima, naglašavajući kako se ne slaže s eutanazijom 102 psa ali i kako vjeruje da nije bilo nikakvih drugih opcija.

K.S.
Foto: news4jax.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara