Stožer potvrdio: 45 aktivnih slučajeva u Požeško-slavonskoj županiji

Stožer potvrdio: 45 aktivnih slučajeva u Požeško-slavonskoj županiji
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ županiji trenutno je 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, što je 25 novih slučajeva u odnosu na četvrtak ujutro, a među zaraženim osobama je i četvero zdravstvenih djelatnika, potvrdio je Hini načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Vedran Neferović.

U samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženima u toj županiji trenutno je 306 osoba.

U drugom valu koronavirusa u Požeško-slavonskoj županiji aktualna su dva izvora zaraze: prvi čine dvije osobe koje su se zarazile tijekom boravka u Njemačkoj i uz njih je vezana većina novooboljelih, a drugi je vezan za mladića koji je boravio u noćnom klubu u Zagrebu.

Prema informaciji iz županijskog Stožera civilne zaštite, još nije završeno testiranje kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

Zbog trenutne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana "COVID-ambulanta" u Požegi s radnim vremenom od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019.

Na području Požeško-slavonske županije na koronavirus do sada je testirana 1831 osoba.

Odlukom Stožera, posjeti i ulazak u ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne do daljnjega su ukinuti. Domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu.

Za sve ostale slučajeve Županijski stožer građane upućuje na obiteljske liječnike te se apelira da odgode manje važne preglede.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara