Stožer za obranu "Kutjeva" d.d. poziva zaposlenike na štrajk i blokadu prometnica

ČELNIŠTVO Stožera za obranu "Kutjeva" d.d. danas je svim zaposlenicima "Kutjeva" d.d. i "Kutjevačkog podruma" uputilo pisani proglas kojim se svi pozivaju da u utorak, 21. listopada, prekinu svoje redovite radne aktivnosti i uključe se u opći štrajk te blokadu prometnica na području Požeško-slavonske županije, koja bi trajala sve dok se ne ispune zahtjevi stožera.

Naime, danas je stožer uputio svoje zahtjeve na adresu premijera Ivice Račana, potpredsjednike Slavka Linića i Gorana Granića te ministara Ljube Jurčića i Božidara Pankretića od kojih se zahtijeva da ponište odluku donesenu 10. listopada o privatizaciji "Kutjeva" d.d. u dvije faze, kao i pozivni natječaj za prikupljanje ponuda objavljen u "Vjesniku" te da se u roku od sedam dana pozove jedini preostali ponuđač brazilsko-talijanska tvrtka uz provjeru njezina boniteta i pristupi realizaciji kupoprodaje "Kutjeva".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz tu, Stožer za obranu "Kutjeva" predlaže Vladi i varijantu po kojoj bi se pozivni natječaj proveo u znatno kraćem roku, a najduže za 15 dana s tim da bi se uz brazilsko-talijansku korporaciju Constructore Atlanta pozvala i svojedobno zainteresirana Moralićeva "Božjakovina" kako bi se između njih odabrao kupac.

"Jedini valjani razlog za prekid aktivnosti vezanih uz štrajk i blokadu prometnica bit će pismena odluka Vlade o ispunjenju zahtjeva stožera", izjavio je danas Vinko Jušić, čelnik stožera tražeći od nadležnih da najavljene radikalne mjere, koje se pripremaju, ozbiljno shvate.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara