Stožer za zaštitu prava radnika "Borova" ne odustaje od sutrašnjeg prosvjeda

Predsjednica Stožera za zaštitu prava radnika "Borova" Branka Balić izjavila je danas kako Stožer neće odustati od za sutra najavljena prosvjeda pred Vladinim sjedištem na Markovu trgu u Zagrebu, unotač tomu što Vlada ne prihvaća stajališta Stožera o rješavanju radnopravnog statusa 1746 radnika "Borova".

"Ne želimo odustati jer smatramo kako je bilo isuviše vremena za odluku o otpremninama za 1746 prekobrojnih radnika Borova", rekla je za Hinu Branka Balić. Odbacivši tvrdnje u jučerašnjem Vladinu priopćenju, istaknula je da "nije istina da su se na sastanku u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo predstavnice Stožera složile sa zaključcima o daljnjim aktivnostima u rješavanju radnopravnog statusa prekobrojnih radnika Borova". "Predstavnice Stožera tada su izrazile nezadovoljstvo tim sastankom", navela je Branka Balić.

Vlada je u jučerašnjem priopćenju, među ostalim, navela da "u ovom trenutku nema razloga za najavljen prosvjed, nego da u dogovorenim rokovima treba obaviti priprema kako bi se do kraja ožujka u Ministarstvu gospodarstva utvrdili daljnji zakonom određeni potezi.

Balić očekuje da će se sutra na Markovu trgu okupiti nekoliko stotina nezadovoljnih radnika "Borova" koji su dio skupine od 1746 već dvanaestu godinu radno neangažiranih radnika "Borova". Radnici bi se na Markovu trgu trebali okupiti oko 10,30 sati, a prosvjed bi se održao od 11,30 do 14,30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako prosvjednike ne primi premijer Ivica Račan, iz Stožera za zaštitu prava radnika Borova najavljuju da će u ponedjeljak, 24. ožujka, blokirati Tvornicu "Borovo" u kojoj danas radi oko 600 radnika.

Prosvjed radnika "Borova" sutra će, kako je za Hinu potvrdio, na Markovu trgu u Zagrebu poduprijeti i predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske (ZPH) Josip Kompanović.

Stožer za obranu prava radnika "Borova" i ZPH zajednički su još u početku veljače sudjelovali u blokadi cesta u vinkovačkom pograničnom mjestu Tovarniku.

(Hina) draž dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara