Štrajk glađu u splitskoj Željezari: Iscrpljenost natjerala radnike na kućni oporavak

Štrajk glađu u splitskoj Željezari: Iscrpljenost natjerala radnike na kućni oporavak

Tekst: I.Kri.
Foto: Duje Klarić (Cropix)

DVA radnika Željezare Split, koji već deveti dan štrajkaju glađu, poslani su kućama na oporavak zato što su došli do granice fizičke izdržljivosti.

I druge radnike i sindikalne povjerenike polako svladava opća iscrpljenost. Kako bi mogli gladovati radnici piju velike količine vode, čaja i sokova, a njih šest je već primilo infuziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavili su štrajk, jer nisu u potpunosti zadovoljni onime što su je na jučerašnjem sastanku ponudili ministar gospodarstva Đuro Popijač i predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak. U ponedjeljak bi se trebao održati novi sastanak na kojem bi trebao biti i predstavnik tvrtke Trast koja polaže pravo na čeličnu žicu uskladištenu u splitskoj Sjevernoj luci.

U ponedjeljak bi se vlast trebala sastati i sa jednim potencijalnim kupcem Željezare. Na spornu žicu Trast polaže pravo zbog dugova Željezare. Radnici smatraju kako bi se njome mogla pokrenuti proizvodnja u Željezari. Uz to, radnici će prekinuti štrajk i kada se razvrgne kupoprodajni ugovor iz 2007. godine sa poljskim Zlomrexom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara