Štrajk u srednjim školama Primorsko-goranske županije

JEDNODNEVNOM štrajku kojega organizira Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama i učeničkim domovima odazvalo se na području Primorsko-goranske županije između 50 i 60 posto od ukupno 912 članova tog sindikata.

Po riječima županijskog povjernika Sindikata Nijaza Karića do 15 sati prikupljeni su podaci o štrajku u 23 od ukupno 31 srednje škole i učenička doma u županiji.

U srednjim školama u Čabru i Delnicama štrajk se na provodi, kao ni u trima riječkim školama - Medicinskoj školi, Prvoj sušačkoj gomnaziji i Salezijanskoj gimnaziji u kojima taj sidikat ne djeluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ostalim školama djelomično je ili potpuno obustavljen rad, a redovno se održava rad s djecom s poteškoćama u razvoju te grijanje i prehrana.

Po podacima županijskog Ureda državne uprave- Odjela za prosvjetu i kulturu od ukupno 1131 djelatnika 27 srednjih škola i četiri učenička doma danas je štrajkalo njih 283 ili 25 posto.

U 15 škola i 4 učenička doma danas se radilo, u 9 je nastava djelomično održana, a u tri škole nastava nije organizirana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara