Strani mediji javljaju o pogrebu "kontroverznog hrvatskog novinara povezanog s kriminalnim podzemljem"

Strani mediji javljaju o pogrebu "kontroverznog hrvatskog novinara povezanog s kriminalnim podzemljem"

POGREB "kontroverznog hrvatskog novinara" Ive Pukanića nije prošao nezapaženo ni kod stranih novinara. Ugledna svjetska novinska agencija The Associated Press tako u prvi plan stavlja činjenicu da se od Pukanića oprostio njegov dobar prijatelj, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, ali i stotine drugih ljudi koji su došli na groblje u Velikoj Gorici.

Preneseni su i detalji iz govora Nacionalovog kolumnista Srećka Jurdane, a posebno se ističe da je Jurdana optužio policiju kako je "Pukanićeva krv i na njihovim rukama".

AP ističe kako je Pukanić ubijen samo dva tjedna nakon što je u centru Zagreba, usred bijela dana, s dva hica u glavu likvidirana 26-godišnja Ivana Hodak, "kćer poznatog odvjetnika". AP ističe kako su hrvatske vlasti ubojstvo Ivane Hodak opisale kao mafijašku likvidaciju, ali još nitko nije uhićen zbog ovog zločina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opsežan izvještaj o Ivi Pukaniću donosi i Al Jazeera, koja prenosi navode hrvatskih medija da je danas privedeno više osoba osumnjičenih da su imali veze s bombaškim napadom na Pukanića. Al Jazeera prenosi i izjavu glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube koja je potvrdila privođenja, ali nije mogla dati nikakve detalje o osumnjičenim osobama.

Al Jazeera, također, opisuje Pukanića kao jednog od najkontroverznijih hrvatskih novinara "koji je bio blizak mnogim političarima pa tako i predsjedniku Stipi Mesiću, ali proteklih su ga godina napisi u nezavisnim medijima povezivali i s kriminalnim podzemljem".

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara