Stranka Pametno: Opozvani ministar i retrogradni klerikalci nasrću na kurikularnu reformu

Stranka Pametno: Opozvani ministar i retrogradni klerikalci nasrću na kurikularnu reformu

Foto: Facebook

STRANKA PAMETNO oštro osuđuje daljnje protupravne nasrtaje na Cjelovitu kurikularnu reformu.

"Pokušaji nasrtaja opozvanog ministra obrazovanja i s njim povezanih retrogradnih klerikalaca na CKR za svaku su osudu", poručuju iz stranke Pametno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako ministar i Hrast nemaju pravo dezavuirati odredbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije usvojene u Hrvatskom saboru te bez javnog poziva nametati "vijeće istine" koje će, po političkom diktatu, mijenjati kurikularne dokumente.

"Tehnički ministar nema legitimitet nametati javnu raspravu u periodu zasluženih odmora većine prosvjetnih djelatnika. Pametno podržava i opravdane zahtjeve stotina učitelja i nastavnika koji su svojim nesebičnim radom, trudom i entuzijazmom napisali kurikularne dokumente da se njihovo autorsko djelo ne može i ne smije mijenjati protivno njihovoj volji, a posebno ne političkim diktatom kvazi-stručnjaka. Pozivamo naposljetku da se rad na Cjelovitoj kurikularnoj reformi, kao i na implementaciji ostalih mjera i aktivnosti iz Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, nakon izbora nastavi po proceduri predviđenoj u samoj Strategiji, za što nova Vlada i Sabor trebaju osigurati sve potrebne ljudske, administrativne i financijske resurse, poštujući pritom načelo autonomije i odgovornosti dionika obrazovnog i znanstvenog sustava RH ", zaključuju u stranci Pametno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara