Strasbourg: Sanader se obratio zastupničkom klubu EPP-a

HRVATSKI premijer Ivo Sanader obratio se u utorak navečer u Strasbourgu, na kraju svog posjeta institucijama Europske unije, zastupnicima parlamentarne frakcije Europske pučke stranke najbrojnije stranačke skupine u Europskom parlamentu.

Europska pučka stranka (EPP) asocijacija je šezdesetak europskih demokršaćanskih i narodnjačkih stranaka, čiji je član od listopada 2002. i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) premijera Sanadera.

Sanader je u kratkom obraćanju zastupnicima EPP-a izložio razloge za dvodnevni posjet Bruxellesu i Strasbourgu, istaknuvši da je Hrvatska spremna ispuniti sve potrebne kriterije za članstvo u EU i NATO-u.

Nekolicina zastupnika postavila je pitanja premijeru Sanaderu, između ostaloga, o politici prema srpskoj manjini, ulozi Hrvatske u stabilizaciji BiH, odnosima sa Slovenijom i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski je premijer je odgovorao na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, ovisno o jeziku na kojem je bilo postavljeno pitanje. Predsjedatelj zastupničkog kluga EPP-a Hans-Gert Poettering rekao je kasnije da se još nikada nije dogodilo da zastupnici nisu trebali usluge prevoditelja slušajući odgovore na svoja pitanja.

Sanader je u ponedjeljak i utorak posjetio Bruxelles i Strasbourg, gdje je se sastao s najvišim dužnosnicima Europske komisije, NATO-a, Europskog parlamenta i Vijeća Europe.

Uz premijera Sanadera u hrvatskom izaslanstva bili su i ministri vanjskih poslova, obrane i europskih integracija Miomir Žužul, Berislav Rončević i Kolinda Grabar-Kitarović.

(Hina) sv dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara