Strava u Češkoj: Otkrivena ilegalna farma tigrova, kuhali su im kosti

Strava u Češkoj: Otkrivena ilegalna farma tigrova, kuhali su im kosti
Foto: Češka carina

U ČEŠKOJ je otkrivena ilegalna farma tigrova.

Višegodišnja istraga otkrila je farmu u Pragu na kojoj se zaštićeni tigrovi strogo ubijaju, a dijelovi njihovih tijela prodaju na crnom tržištu.

Tako jedna tigrova kandža može postići cijenu od 100 eura, a krzno između 2000 i 4000 eura. Kosti se kuhaju, a od njih se proizvode kocke za juhu, piše Guardian.

"U inspektoratu radim već 25 godina, ali nikad nisam vidjela ništa slično. Strašno. Možete li zamisliti staru hladnjaču, bez struje, punu mesa i mrtvih tijela? Nevjerojatno", izjavila je za Guardian glavna istražiteljica Pavla Rihova.

Pratili ih pet godina

U štali pokraj kuće istražitelji su pronašli nedavno ubijenog tigra, ustrijeljenog u vrat kako se ne bi oštetilo vrijedno krzno. U istoj prostoriji otkriveni su i ogromni lonci na štednjacima, puni komada mesa i kostiju životinja.

Raciji je prethodila petogodišnja zajednička istraga češke policije, carine i inspekcije zaštite okoliša koja je otkrila organiziranu kriminalnu skupinu čeških i vijetnamskih državljana koji su ilegalno ubijali i prerađivali tigrove za crno tržište tradicionalne kineske medicine.

"Svijet je već ostao bez 90 posto tigrova"

Glavna istražiteljica Rihova tvrdi da u Europi postoji više takvih farmi i apelira na Europsku uniju da zauzme oštriji stav po pitanju zaštite ugroženih životinja.

"Svijet je već ostao bez 90 posto tigrova", upozorava Kieran Harkin iz udruge za zaštitu životinja Four Paws.

"Zatražili smo od Europske komisije da zaštiti ugrožene tigrove i zabrani trgovinu tigrova uzgojenih u zatočeništvu. Trgovci tigrovima i njihov okrutni biznis treba iskorijeniti iz Europske unije", zaključio je Harkin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara