Stravična smrt: 30-godišnjeg Amerikanca nasmrt izgrizli psi iz azila o kojima je brinuo

Tekst: B.R.
Foto: AFP / Ilustracija


30-GODIŠNJEG Amerikanca iz savezne države Ohio Michaela Wintersa nasmrt je izgrizao čopor pasa iz azila o kojima je brinuo, a koji su na nepoznat način pobjegli iz ograđenog prostora u kojem su boravili.

Kako prenosi portal Fox8.news, tijelo nesretnog Michaela je na imanju u neposrednoj blizini gradića Henrietta u Ohiju pronašao njegov otac koji je kuću napustio samo sat ranije kako bi obavio nešto u gradu. Kada se vratio, Michael je već bio mrtav, a tijelo mu je bilo izmasakrirano i prekriveno stotinama ugriza i dubokih rana od psećih čeljusti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Psi su slijedili instinkt čopora

Stravičan napad i brojne ozljede novinarima je potvrdio i lokalni liječnik Paul Matus, a policija je izjavila da su se žrtva i njegov otac godinama brinuli o napuštenim psima u azilu koji je bio smješten na njihovom imanju. Psi su bili dobro zbrinuti, prema njima se dobro postupalo i nisu bili gladni pa nikome nije jasno kako se dogodio ovakav stravičan napad.

Iako razlog napada nije poznat, Paul Matus tvrdi kako je moguće da je napad započeo jedan od pasa kojega su vjerojatno zlostavljali raniji vlasnici, a drugi su se psi potom instinktivno pridružili, slijedeći poziv čopora.

Nekoliko je pasa pokušalo napasti policiju i spasilačku ekipu koja je stigla na poziv užasnutog oca. Policija je bila prisiljena dva razbjesnjela psa ubiti na mjestu, a nekoliko je odbjeglih životinja naknadno uhvaćeno i eutanazirano.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara