Stravično: U Kini deru kožu živim životinjama zbog proizvodnje lažnih "Uggsica"

Stravično: U Kini deru kožu živim životinjama zbog proizvodnje lažnih "Uggsica"

Foto: Daily Mail

KINEZI koji proizvode kopije popularnih "Uggsica" krzno dobivaju tako da deru žive životinje, upozorile su udruge za zaštitu prava životinja, koje su objavile i snimke mučenja s kineske farme za uzgoj kunopasa.

Originalne "Uggsice" također se proizvode od ovčje kože i krzna, ali se krzno skida samo s životinja koje su ubijene na humani način. No, proizvođači jeftinih kopija u Kini koriste se puno brutalnijim metodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kunopse najprije udaraju po glavi da ih ošamute, a zatim deru krzno s još živih životinja. Kunopsi se koriste zbog toga što na proizvode od njihovog krzna ne postoje neka carinska ograničenja koja se odnose na proizvode od mačjeg ili psećeg krzna, kakvi se u Kini također mogu pronaći.

Nakon što im oderu kožu, sakupljači krzna bacaju nesretne životinje na hrpu na kojoj kunopsi umiru polako i u mukama. Fotografije koje su se proširile svjetskim medijima izazvale su ogorčenje i bijes udruga za zaštitu životinja, koje traže da se trgovina kunopsima zabrani.

Naime, otkad su "Uggsice" postala svjetski hit, populacija ovih životinja je znatno opala, upravo zbog trgovine krznom. Njihovo se krzno najčešće koristi pri izradi lažnih "Uggsica", koje čine ogroman dio svjetskog tržišta ovih popularnih čizama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara