Stražari riječkog zatvora pretukli zatvorenike?

STRAŽARI zatvora pretukli su jednog ili više zatvorenika iz ćelije na prvom katu Okružnog zatvora u Rijeci iz koje je navodno planiran bijeg, tvrde roditelji zatvorenika Renata Rovisa u razgovoru za Novi list .

Bračni par Rovis kaže da se njihov devetnaestogodišnji sin nalazi u zatvoru jer je optužen za kaznena djela iz oblasti droge. Smješten je u jednoj od šesterokrevetnih ćelija na prvom katu s još petoricom zatvorenika. Po pričanju Robertovog oca Silvia Rovisa, stražari su navodno tukli uz njegova sina još četvoricu dok jednog zatvorenika nisu dirali. Tvrdi da ne zna koji je razlog incidenta. Sin mu je ispričao da je u ćeliji otkrivena rupa pa nagađa da bi to mogao biti povod.

Robertov otac tvrdi kako njegov sin nema ništa s otkrivenom rupom. Kaže da je vidio masnice po sinovom tijelu, te da Roberta jako boli uho i bubreg. Navodno mu u zatvoru nisu omogućili pregled kod liječnika koji bi evidentirao ozljede.

Klaudijo Deklevo, odvjetnik koji zastupa Roberta Rovisa, kaže da mu je bio omogućen jedan telefonski razgovor s klijentom iz zatvora koji mu je najprije te večeri potvrdio da je dobio batine, a kasnije je sam nazvao i tvrdio kako ono što je rekao ranije nije točno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik sumnja da su stražari možda prisilili zatvorenika da tako stvar zataška. Tada je zatražio od odgvornog u policiji da provjeri cijelu priču. Čini mu se da se u riječkom zatvoru nešto hoće zatajiti.

Zamjenik upravitelja riječkog zatvora Alen Razum nije želio za novine komentirati priču koja je dospijela u javnost.

Roditelji Renata Rovisa kažu im je Razum rekao da nema informacija da su zatvorski stražari tukli njihova sina.

Šefica kaznenog odjela Županijskog suda u Rijeci sutkinja Nasta Mijatović nije upoznata s slučajem te tvrdi da na sud još nije stigla pritužba niti prijava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara