Stručnjaci za sigurnost upozoravaju: "Trump bi bio najnesmotreniji američki predsjednik"

Stručnjaci za sigurnost upozoravaju: "Trump bi bio najnesmotreniji američki predsjednik"

Foto: Hina

PEDESET republikanskih stručnjaka za sigurnost u otvorenom je pismo upozorilo kako bi Donald Trump bio najviše nesmotren američki predsjednik, javlja BBC News.

Među potpisnicima je i bivši direktor CIA-e Michael Hayden koji je kazao kako Trumpu "nedostaje vrijednosti i iskustva".

Trump je odgovorio kako su potpisnici dio propale elite Washingtona koji se očajnički žele dočepati moći.

"Ni jedan od nas neće glasati za Trumpa", ističe se u izjavi u kojoj se naznačuje da neki potpisnici također imaju dvojbi i oko demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton.

"Što se tiče vanjske politike Donald Trump nije kvalificiran biti predsjednik i vrhovni zapovjednik", navodi se u izjavi koja je najprije objavljena u New York Timesu. "Zaista, uvjereni smo da bi bio opasan predsjednik te da bi ugrozio nacionalnu sigurnost i dobrobit zemlje".

Među ostalim potpisnicima su bivši visoki dužnosnici State Departmenta, Pentagona i Nacionalnog sigurnosnog vijeća koji su planirali i nadgledali invaziju na Irak 2003. godine.

Trump je žestoko kritizirao operaciju u Iraku, unatoč tome što je 2002. kao gost u radijskoj emisiji Howarda Steina na pitanje je li sklon napadu na Irak, Trump odgovorio kako smatra da jest.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara