Strugar: Nema potrebe za odgađanjem početka školske godine

MINISTAR prosvjete i športa Vladimir Strugar ocijenio je danas kako nema potrebe za odgađanjem početka školske godine kao što predlažu neki knjižari jer će građani u slijedeća dva tjedna, bez većih gužvi u knjižarama moći kupiti školske knjige.

Prema prošlotjednom stanju u knjižarama, osobito u zagrebačkim, pogrešno je zaključivati da za početak školske godine neće biti udžbenika ili da će pred knjižarama biti veliki redovi, rekao je Strugar na sjednici Vlade koja je izviještena o dostupnosti udžbenika za osnovne i srednje škole za školsku godinu 2003/2004.

Distribucija udžbenika za osnovne škole trebala bi biti dovršena do početka slijedećeg tjedna dok će ponuda srednjoškolskih udžbenika biti kompletirana do kraja ovog mjeseca, kazao je.

Podsjetio je da će u Zagrebu odlukom Gradskog poglavarstva svi učenici osnovnih škola njih oko 65.000, besplatno dobiti udžbenike, a distribucija prema školama trebala bi se obaviti prije početka nastave.

Za iduću školsku godinu u uporabi je za osnovne i srednje škole ukupno 991 naslov, od čega je 24 posto ili 238 novih udžbenika.

Cijene udžbenika ove su godine u prosjeku veće za 1,51 posto.

(Hina) bn sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara